!-- Facebook Pixel Code -->
Skipass inclus!
St. Moritz - zăpadă şi extravaganţă!

St. Moritz este situat la o altitudine de cca. 1800 m în inima Oberengadin-ului, deasupra platoului Engadin. Cunoscut ca destinaţia celor bogaţi şi frumoşi pentru petrecerea vacanţelor la schi, St. Moritz este deseori asemuită cu exclusivitate şi strălucire. Astfel, minunată panoramă montană, cu ale sale lacuri şi vârfuri de peste 3000 de metri este de multe ori trecută cu vederea. Tradiţionala atmosferă a zonei Engandin se face simţită mai degrabă în afara staţiunii, în satul St. Moritz şi St. Moritz Bad. Muntele local Corviglia/Piz Nair vă aşteaptă să petreceţi o zi de neuitat în clasa superioară a societăţii în restaurantul gourmet Starkoch Reto Mathis sau să aveţi o zi la schi superbă pe pârtiile cu panorame de vis. Mai mult decât atât, St. Moritz se laudă cu unicul bob de gheaţă naturală din întreaga lume şi ca loc al desfăşurării a cinci campionate mondiale de schi alpin şi a două olimpiade a jocurile de iarnă!

În timp ce ideea de Après-Ski în restul destinaţiilor din Oberengadin este ceva mai liniştită, St. Moritz iubeşte petrecerea. Direct pe pârtii vă invită multe refugii şi restaurante la pauze cu delicatese. Petrecăreţii nu trebuie să piardă ocazia să facă o vizită la Hossa-Bar la Corvatsch. Şi la destinaţie aveţi de unde alege, fie specialităţi culinare deosebite în un local tradiţional, fie muzică în unul din numeroasele cluburi. Printre legendarele locale ale staţiunii mondene se numără de exemplu King's Club la Badrutt's Palace sau Dracula Club. La un "Apéro" în stil tipic elveţian vă puteţi da întâlnire la Diamond Lounge, Scala Bar sau Pavarotti & Friends. Muzică live oferă Stübli, în timp ce cei care vor să-şi pună norocul la încercare sunt aşteptaţi la Cazinoul St. Moritz. Şi pentru activităţi sportive, gama de oferte este largă: pe patine la patinoarul natural în aer liber la Eisarena Ludains, pe săniuţe pe trei derdeluşuri diferite în zonă sau la îndrăgitul derdeluş de la Preda la Bergün, în bocanci şi cu rachete de zăpadă pe un total de 150 km de trasee de drumeţii sau în costum de baie la piscina pentru familii de la Zernoz sau Bellavita Erlebnisbad & Spa la Pontresina - unde în plus profitaţi şi de relaxare şi refacere. Dacă nimeriţi data, puteţi experimenta şi unul din numeroasele evenimente de mare calitate din St. Moritz. Posibilităţile variază de la competiţii de schi prin staţiune până la curse de cai şi turnee de polo pe lacul îngheţat.

Cu skipass-ul "ENGADIN St. Moritz Mountain Pool" aveţi posibilitatea de cunoaşte un total de 326 km de pârtii. Cele 53 de instalaţii pe cablu vă oferă un acces perfect. Skipass-ul domeniile schiabile Corviglia, Corvatsch şi Diavolezza precum şi diverse domenii schiabile mai mici, cu distracţie de mare clasă. Instalaţiile moderne vă duc la altitudini între 1720 şi 3303 m fie la pârtie, sau la temple culinare. Domeniul schiabil "Corviglia" (incl. Piz Nair şi Marguns) este unul din cele mai renumite teritorii dedicate sporturilor de iarnă din lume şi vă aşteaptă cu un total de 155 km variaţi de pârtii şi 24 de instalaţii pe cablu precum şi 4 "covoare fermecate". Cine îţi leagă schiurile dis-de-dimineaţă primeşte ca recompensă o vedere panoramică uimitoare şi pârtii bine preparate virgine la răsăritul soarelui, la Piz Nair (3.057 m). Nu pierdeţi ocazia să vă daţi pe pârtia "White Carpet"! Pentru cei cu ceva experienţă recomandăm în orice caz şi coborârea olimpică de 2 km, viteză vă aşteaptă la pârtia Highspeed Nr. 7 pe Corviglia. La sosire vi se afişează timpul dvs. de coborâre pe ecranul mare digital. O noutate este "Audi Ski Run", pe pârtia FIS Nr. 5, unde nu doar vitezomanii ci şi familiile cu copii îşi pot măsura timpii şi chiar filma coborârea pentru a o viziona împreună mai târziu sau a o distribui în reţelele de socializare. La multe staţii ale instalaţiilor pe cablu aveţi acces la Wi-Fi gratuit. Pe schiorii cu un stil mai liniştit îi aşteaptă în schimb la domeniul Suvretta, la pârtia Paradiso, o "ChillOut Riding Zone". Este de altfel şi prima pârtie Yoga din lume, unde la 4 puncte fixe poate fi practicată "Yoga on snow". Nici freestylerii nu au fost uitaţi: Corviglia Snowpark "Crowland", pe panta înspre Marguns, cu rails, boxes, corner şi o nouă funslope este considerat unul din cele mai bune funparks din Europa.

Regiunea de schi completă din jurul St. Moritz se mândreşte cu o reţea de pârtii de schi fond de 230 km, fiind astfel pentru pasionaţii acestei modalităţi un paradis unde toate dorinţele devin realitate. O autentică provocare o constituie cea mai lungă pârtie, cu o lungime de nici mai mult nici mai puţin de 61 km, de la Maloja la Zuoz şi S-chanf la Zernez. Atracţia specială este cea mai renumită pârtie de schi fond din Elveţia, "maratonul" de 42 km între Maloja şi S-chanf. Pe această porţiune are loc în fiecare a doua duminică în martie "Engadin Skimarathon", cel mai important eveniment de schi fond al anului, la care participă mai multe mii de sportivi. Cele mai frumoase perspective le oferă bineînţeles pârtiile la altitudine. O recomandăm în special pe "Alp Bondo", cu dificultate medie, care duce de la 2093 m la 2200 m pe 8 km, dar şi pe pârtiile la altitudine de la Maloja şi Silvaplana. Cine mai are energie şi seara poate profita de instalaţiile de nocturnă de pe trei pârtii, printre ele cea de 2 km de la St. Moritz. Pentru a accesa pârtiile de schi fond, este nevoie de abonamentul Schweizerischen Langlaufpass. Acesta costă în jur de 10 CHF pe zi şi în jur de 30 CHF pe săptămână.

vezi mai multe

Sejururi din din DE ORIUNDE catre Hotel Laudinella, St. Moritz-Engadin, Elvetia